Gratis verzending in Benelux, FR & DE vanaf €100. Rest van EU vanaf €150.

The Vandal meets Belgian Cycling

Vorig jaar omstreeks deze periode werden we gecontacteerd door Belgian Cycling. Ze waren aangenaam verrast van ons werk en de rest van onze collectie. We kwamen snel overeen om samen te zitten en de mogelijkheden tot een samenwerking te bekijken. Enkele vergaderingen later werd die samenwerking realiteit. We zijn dan ook enorm trots dat we nog voor het begin van het WK in Yorkshire verschillende ontwerpen uitgewerkt hebben en hebben kunnen aanbieden aan de Belgische wielerfans.

De Classics zal een permanent lopende collectie zijn met tijdloze ontwerpen in T-shirt, polo, sweater en hoody. Daarnaast borduurden we ook voort op een idee van onze nieuwe vrienden van Belgian Cycling, n.l. de snapback en trucker caps met opschrift “Ride like a Belgian”. Als Belgische wielerfan weten wij als geen ander wat dat wil zeggen! Specifiek voor het WK in Yorkshire maakten we het gelimiteerde ontwerp, “Brave Little Belgium” waarin we de 6 laatste winnaars en hun Belgische wielertruitjes verwerkten. Startend bij Freddy Maertens, over Johan Museeuw en Tom Boonen tot de laatste Belg in de regenboogkleuren Philippe Gilbert. In de toekomst zal er bij speciale sportieve gebeurtenissen een tijdelijke print uitgegeven worden. Denk aan de Olympische Spelen, het WK cyclocross en het WK wielrennen in Vlaanderen in 2021.

Na de officiële lancering stuurden we alle geselecteerde profs, zowel heren als dames, een shirt uit de nieuwe collectie. Ook Freddy Maertens, Johan Museeuw en Tom Boonen kregen een Brave Little Belgium shirt. Noem het maar een postuum eerbetoon aan hun prestatie van weleer.

Na de lancering mochten we op uitnodiging van Belgian Cycling mee naar het WK. Zo’n kans lieten we natuurlijk niet liggen. Vrijdag arriveerden we voor de start van de Junioren dames in Harrogate en konden we nog net meemaken hoe Julie De Wilde een zilveren medaille veroverde. Achteraf in het Belgian House konden we haar persoonlijk proficiat wensen en een Ride like a Belgian snapback cadeau doen. Dat was meer dan verdiend!

Jammer genoeg werden er tijdens de volgende WK dagen in Harrogate geen medailles meer door de Belgen gepakt. Over het waarom en hoe zijn er al praatshows, podcasts en krantenartikelen genoeg gevloeid dus daarover niets meer. Wat ons betreft was op zondag iedere renner een held “tout-court”. Wij hebben de weersomstandigheden aan den lijve moeten ondervinden en geloof ons vrij, ze waren niet van de poes. Zó veel regen en koude wind, het doet wat met een lijf, topsportman of niet. De Brave Little Belgium shirts waren zeker gerechtvaardigd.

Share this post

Blijf op de hoogte van onze acties en nieuw collecties!