Nationale Feestdag 🇧🇪 Dit weekend 21% korting op de gehele collectie! Gebruik code BELGIUM21 tijdens het uitchecken.

Gratis verzending in Benelux vanaf €100. Rest van EU vanaf €150.

bomen geplant
4,287

Daphné Merlevede

Daphné is een 26-jarige Brugse onderneemster met pit. Wij leerden ze kennen als de short trackster die deelnam aan de “Koers zkt. Vrouw” wedstrijd. Dat ze nog nooit op een crossfiets gezeten had, schrikte haar allerminst af. Van de ijspiste naar de modder op het veld. Dat vonden wij enorm cool.  

In de shorttrackdiscipline was Daphné een laatbloeier. Ze begon er pas mee op haar 18e verjaardag. Dat weerhield haar er echter niet van op korte tijd enorme vooruitgang te boeken. Amper vijf jaar later stond ze al aan de start van haar eerste wereldbekerwedstrijd als lid van de dames aflossingsploeg. Het ultieme doel zijn of waren de Olympische winterspelen van 2022 in Beijing. De corona-pandemie gooide echter roet in het eten waardoor Daphné op zoek ging naar een alternatief. Want stilzitten is duidelijk géén optie bij Daphné. 

En dat ze het bij Koers zkt. Vrouw, tot haar eigen verbazing, nog verdomd goed deed ook. Daphné knalde door alle voorrondes en verbaasde op verschillende disciplines. Vanuit een deelnemersveld van meer dan 1000 Belgische sportieve vrouwen werd in verschillende rondes een selectie gemaakt. Daphné strandde uiteindelijk in de voorlaatste schifting. Daar streden de laatste 10 deelneemsters in een echte veldrit voor de beste drie plaatsen. Daphné stond helaas niet mee op het podium maar was toch tevreden met haar veldritdebuut. 

Bij The Vandal zijn we blij een nieuwe ambassadrice in haar te hebben gevonden. Sportief en ondernemend als ze is, past ze helemaal in het The Vandal en Vandalista plaatje! 

Share this post

Blijf op de hoogte van onze acties en nieuw collecties!