#vocsnor

Victor Campenaerts aka “de Vocsnor”

Wie na het zien van het WK tijdrijden in Tirol vorig jaar geen fan van Victor Campenaerts is geworden, mankeert volgens ons een belangrijk humoristisch gen. Het interview dat hij direct na zijn bronzen medaille gaf aan Sporza is één van de TV momenten van het vorige jaar. (https://sporza.be/nl/2018/09/26/campenaerts-toen-ik-de-tussentijden-hoorde-dacht-ik-amai-ik-s/)

Kort nadien kwamen we via Instagram in contact met elkaar en omdat wij in Borgerhout gevestigd zijn en hij van hier afkomstig is, stond enkele dagen later de sympathieke Victor in ons atelier. Een gezellig gesprek over de koers en er werden al plannen gesmeed om fan T-shirts voor de Campenaerts achterban te maken. Een week later waren we met een kleine delegatie koersvrienden aanwezig op zijn fanavond in café Mombasa, uitgebaat door Victor’s nonkel. De fans kregen een eerste blik op de fan T-shirts en wij werden en passant lid van zijn fanclub. Tijdens de Flandrien van het Jaar uitreiking pronkte hij in een custom gouden The Vandal shirt en met zijn nieuwe lief, Belgisch topzwemster Fanny Lecluyse. Van een enthousiaste ambassadeur gesproken!

Enkele weken later, in volle Warmste Week voorbereiding, kwamen Victor, Frederik Frison en Stig Broeckx met het plan om de verkoop van de fan T-shirts te koppelen aan een wedstrijd waar je bij elke aankoop kans maakte op het winnen van een door het hele Lotto-Soudal team handgetekend wielershirt. Het ongebreidelde enthousiasme van Victor en zijn ploegmakkers leidde al gauw tot de mogelijkheid om niet één maar tien (!) shirts te winnen. Getekend door alle klimmers of eentje door de klassieke renners, de sprinttrein, het jong geweld en de pelotonvullers.

Zelfs een zwempak van Victor’s lief Fanny Lecluyse en een voetbalshirt van Zulte Waregem. De actie bracht een mooi bedrag van meer dan 1100€ en werd aan Project U/Turn, die avontuurlijke reizen voor personen met beperkingen organiseren, geschonken. Dat Victor en zijn kameraden van Lotto-Soudal een groot hart hebben, dat staat buiten kijf. Daarbovenop won hij de Kristallen Fiets en kreeg hij die uit de handen van niemand minder dan huidig werelduurrecordhouder Bradley Wiggins. Geen toeval zo blijkt want Victor is ondertussen in Namibië volop aan zijn voorbereiding van het wielerjaar bezig. Op grote hoogte en in het warme Afrikaanse klimaat bouwt hij zo aan zijn conditie en aan zijn plan om in april misschien wel dat werelduurrecord aan te vallen. Na Eddy Merckx in 1972 wordt hij zo de eerste Belg die dat nog eens aandurft. Wij wensen hem een succesvol seizoen toe, met of zonder werelduurrecord!

Deel deze post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
×

Winkelmand